LCHF Lussekatter

 
 
KOLLA SÅ FINA! Vill jag utropa högt och ljudligt!
 
Jag har haft sånt flyt när jag provbakat utan vetemjöl och socker! Det första recept jag provat har i regel blivit grymt bra! Vet vissa som provbakat sig igenom en hel hög med recept och bara fått misslyckade resultat.
 
För en tid sedan slog tanken mig att om jag nu valt att inte äta vetemjöl eller socker, varför skulle jag då vilja äta just vetemjöl och socker på födelsedagar, julafton, nyår osv? Nej precis. Så jag var snabb på att hitta ett recept på lussekatter och sätta igång ett provbak. Och de blev sjukt fina och goda!
 
Till cirka 8-10 lussekatter:
 
1 dl kokosmjöl (Risentas)
4 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
4 msk sukrin
5 ägg (spara en vita till pensling)
50 g smör
6-7 msk grädde
1-2 påsar saffran (efter smak)
 
Vispa ägg (4 ägg + 1 gula) poröst tillsammans med sötning. I med smält smör, grädde samt saffran och vispa samman. Blande de torra ingredienserna väl i en bunke och häll sedan över det i smeten. Jag vispade ihop allt med elvisp. Snabbt och lätt!
 
Låt svälla 5-10 minuter. Rulla sedan ut till lussekatter på bakplåtspapper och pensla med vispad äggvita. Kör lussekatterna i 175 grader i 15-10 minuter.
 
När jag plockade ut mina lussekatter kändes de fortfarande lite, lite "degiga" men efter de hade fått stå till sig så blev konsistensen perfekt! Har även provat frysa in och sedan plocka fram, var lika gott då!
 

 

Kommentera här: