LCHF bröd

 
Godmorgon måndag! Jag är uppe i ottan och dricker kaffe, ska alldeles strax hoppa på tåget och åka till jobbet. Igår var en vääääldigt lugn söndag. Efter ett par glas vin, någon grogg och några timmars dansande i lördagskväll/natt så var jag rätt så trött ;-)
 
Men även den tröttaste dagen orkar man slänga ihop bullarna ovan! Alltså de är så goda! Jag har bakat dem som frukostbullar, ätit dem som scones, haft dem som hamburgerbröd. Ibland har jag solroskärnor i, ibland linfrö, ibland sesamfrö - ja, ni hör ju hur bra det låter. Och självklart är de helt glutenfria! Och sockerfria förstås.
 
Till 4 bullar:
 
100 g mandelmjöl
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 msk naturell fet yoghurt (funkar med turisk yoghurt alt. creme fraiche)
2 ägg
 
Värm ugnen till 175-200 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ihop ägg och yoghurt i en annan. Blanda sedan ner de torra ingredienserna i smeten. Här tillsätter jag eventuella fröer. Klicka sedan ut fyra klickar på bakplåtspapper och skjuta in i ugnen i cirka en kvart. Låt bröden svalna lite innan du äter dem! Enjoy!
 
 
 
 

Kommentera här: