LCHF/Lågkolhydrat Blomkålsrisotto

 
 
Slut i rutan denna måndag! Haft vänner från Danmark här hela helgen och vi har haft så sjukt roligt, och körde en halvt spontan utgång i lördags så var fortfarande lite trött imorse när alarmet ringde klockan fem! Men har haft det lika bra på jobbet som alltid, så dagen gick fort. När jag slutade klockan fyra hoppade jag i träningskläderna och gymmade en timme innan jag åkte hemåt.
 
Kvällens middag blev laxfilé i ugn och ett eget påhitt som jag slängde ihop på måfå: blomkålsrisotto. Och det blev så himla gott att jag bara måste dela med mig av receptet! Try it!
 
Detta behöver du:

smör att steka i
champinjoner
gul lök
chili
blomkål
grädde
valfri ost
fiberhusk
 
Riv valfri mängd blomkål, allt efter hur mycket "risotto" du vill göra, i ett rivjärn så att det blir som "ris". Fräs upp smör i en kastrull. Släng i hackad lök, chili och svamp. Låt det brynas lite innan du häller på en skvätt grädde (jag använde 1-2 msk). Sänk värmen något. Salta och peppra. Jag använde även lite torkad basilika. I med den rivna blomkålen och låt puttra samman. Jag ville få lite kletigare konstistens så tillsatte 1 tsk fiberhusk för att det skulle binda samman lite. Tillsätt valfri mängd riven ost. Jag använde herrgård, men hade jag haft parmesan hemma hade det varit valet! Snabbt, lätt och sååå gott!
 
 
Yummy in the tummy!
 
 

Kommentera här: